sosiaalisen%20median%20menestysreseptit.

 

Kirjoittaja toteaa johdannossa kirjan tarkoitukseksi ...antaa sinulle työkaluja menestymiseen sosiaalisen median kanavissa, olipa tavoitteesi mikä tahansa. Teos ei syvenny esittelemään sosiaalisen median eri muotoja kovin tarkasti – siihen ei tietysti yksi eikä kaksikaan kirjaa riittäisikään. Fokus on yleisemmällä tasolla.

 

Kirja etenee periaatteessa johdonmukaisesti tarvittavista menestyksen raaka-aineista valmistelutöiden kautta toimenpiteisiin ja tuloksiin sekä niiden mittaamiseen. Kukin osio syvenee sekä periaatteellisella että käytännöllisellä tasolla. Osioiden loppuun sijoitetut caset avaavat avaavat asiaa lisää. Caset ovat ruokaan liittyviä sosiaalisen median enemmän tai vähemmän tunnettuja hittejä, kuten avocadapastan ja Henri Alénin Muttisoosin reseptit.

 

Sosiaalisen median menestysreseptit ansaitsee kyllä paikkansa sosiaalisen median kirjojen joukossa, mutta muutama moitteen sana pitää antaa: Otsikointi ei oikein auennut minulle. Tasoja on liikaa, ne syvenevät vähän epäjohdonmukaisesti. Johdonmukaisesti otsikointi toimii vasta kirjan lopun B2C- ja B2B-esimerkeissä, joissa loogisuus säilyy ja homma pysyy kasassa. Toinen moite on enemmän henkilökohtainen: en vaan oikein jaksa tuota ruokasomea. Ne ovat omassa rankingissa suunnilleen kissavideoiden tasolla, eikä se taso ole korkealla. Lisäksi ruoka ja ruuanlaitto tuntuvat hieman päälle liimatulta tehokeinolta.

 

Parasta kirjassa taitaa olla loppusivuilla esitelty huoneentaulu, jonka senkin olisin taittanut hieman toisella tavalla. Kopioin sen tähän sellaisenaan:

 

KAIKKI LÄHTEE TAVOITTEISTA

 

Tunne kohderyhmäsi.

 

Muista pelisäännöt:

ole aidosti läsnä.

 

Tuotteesi ei kiinnosta.

Se, mitä sillä saa aikaan,

on paljon kiinnostavampaa.

 

Herätä tunne ja viihdytä sisällöllä.

 

Mittaa, analysoi ja kehity.

 

 

Marika Siniaalto: Sosiaalisen median menestysreseptit. Kauppakamari 2014, 127 s.

 

 

Kirjan sivut: www.kauppakamarikauppa.fi/Kaikki-tuotteet/Sosiaalisen-median-menestysreseptit

www.grapevine.fi